En som ting går igjen hos mange bedrifter, er at de ikke har kontroll på logoen sin. Mange sitter dessverre med filer i alt for lav oppløsning. Den kan være fin på skjermen, men ikke på trykk. Resultatet blir da kornete.

Har du fått logo designet hos et designbyrå? Da kan du være sikker på at kvaliteten på filene er bra. Men fikk du de filene du trengte? Pass på! Her kan mange gå i fella!

Bedriftens identitet
Logo er bedriftens identitet som representerer deg, ditt firma eller produkt. Å investere i å få laget en unik logo som gjenspeiler din lidenskap og din visjon, er en av de viktigste investeringene du kan gjøre for din bedrift.

Men hva er en god fil? Her er et eksempel på dårlig og god kvalitet.

JPG og PNG – bildefiler
Filene brukes på digitale medier som for eksempel: Sosiale medier, mailsignatur, hjemmeside m.m. Her er kvaliteten lav pga. hastigheten på nettet og begrensninger på størrelse for opplastninger, som Facebook og hjemmeside.

PNG filen er transparent. Det vil si at den er gjennomsiktig, uten hvit bakgrunn, og kan legges oppå et bilde eller brukes alene.

JPG filen har hvit bakgrunn. Dette er filen de fleste bruker, og du kommer langt med bare den. (Det kommer også an på behovet ditt, og hvilke programmer du bruker).

PDF og EPS – trykkfiler
Når du sender en bestilling til et trykkeri, trenger de en god fil fra deg. Det kan være at du trenger trykk på klær, papir eller skilt. Disse filene er det vi kaller for vektoriserte filer. Det vil si at fila tåler å bli forminsket/forstørret uten at det går utover kvaliteten. Logoen er da like tydelig liten som stor.

PDF filen kan de aller fleste se. Får du kun denne, går det fint.

EPS filen kan kun åpnes i et designprogram. Med de vektoriserte filene kan du være trygg på at logoen din blir bra på trykk.

Påminnelse
En liten påminnelse til deg som går med planer om å bestille en logo, eller som er i prosessen om dagen; be om å få alle filene du trenger!

Sørg for at du har filer du kan bruke på trykk, og filer du kan bruke i sosiale medier.

Som sagt, er det mange som har gått i fella på dette. De har betalt masse penger, og mottatt en logo med lav kvalitet. Det verste er faktisk de som ikke får eie sin egen logo, ja for det finnes noen som har opplevd det. Spør før du bestiller, så er du sikker på at du får det du trenger!

Ta kontrollen
Jeg ønsker å bevisstgjøre deg på dine logo filer. Har du kontroll på logoen din? Hvis ja – supert! Hvis ikke, få tak i filene dine hvis du har de hos et byrå eller hos aviser. Sørg for at du selv sitter på alle filene, da spesielt bildefil JPG og vektorisert fil PDF.

Når designere eller trykkerier skal designe annonse, trykke opp trykksaker eller du skal ha logo på bil eller klær, så send logoen med et stort smil!

DU har kontroll på DIN logo!

Alle som har bestilt logo hos meg, har fått filene JPG, PDF og EPS tilsendt via mail, dropbox eller via wetransfer for nedlastning.

For meg er det viktig at kundene har alle filene, nettopp for at de selv skal ha kontrollen.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt!